IcePal slipar det kupade skäret som har tre dimensioner på sin egg och som anses ett av världens sväraste eggar att slipa. Titta på eggen, låg slipvinkel till vänster och hög slipvinkel till höger = slipvinkeln förändrar sig längs hela eggen.Eggen är dessutom kupad - och skruvad.
IcePal slipar även alla fasta kronor på isborrar. Kläm fast IcePal enligt bilden, ställ in slipvinkeln - och slipa din isborrskrona. Kan det bli enklare?

 

 

 

 

 

 

 

IcePal levereras i en zipbag komplett med kropp, slipvinkelskruv, styrpinne, konvext bryne monterat på en aluminiumkrop, samt bruksanvisning.

 

 

 

Extra utrustning till IcePal:   Pris 100:-.kr

Ett platt diamantbryne för slipning av raka eggar kan monteras mitt emot det konvexa brynet på samma aluminiumkropp.

 

Som EdgePalkund har du fri support när det gäller slipning! Har du funderingar eller slipproblem - kontakta mig!

IcePal

 

Pris: 700:-SEK

 

IcePal slipar alla skär till spiralisborrar,  alla storlekar - även de skålformade skären folk säger är omöjliga att slipa själv.

 

IcePal är enkel att hantera. Man kan sitte ute på isen och fiska och slipa sin isborr med handskarna på - och eggen blir perfekt.

 

IcePal är inget verktyg för att reparera trasiga skär som gått i sten och där stora flisor gått ur eggen. Man KAN göra det med IcePal - men det kommer att ta många, många timmar!

 

IcePal är till för att slipa skär som blivit slöa - och det går det fort att slipa dem! En isborr som i alla lägen är supervass är en perfekt kompis ute på isen!

 

IcePal slipar både lösa skär och de äldre fasta kronorna - oavsett deras fabrikat.

 

Medföljande diamantbryne är konvext och passar perfekt i de böjda skären.

 

IcePal är tillverkad av rostfritt stål och tål tuffa tag samt att vara nedpackad i en ryggsäck.

 

IcePal levereras som standard med ett konvext bryne ,1 st rostfri styrpinne, och  bruksanvinsing.

 

 

 

(Orsaken till att de kupade isborrsskären är svåra att slipa är att de har tre dimensioner på sin egg (en kniv har bara en dimension på sin egg).

 

Isborrsseggar är konkava, de är skruvade - och slipvinkeln går från brant till flack = slipvinkel förändrar sig längs med eggen frånca:  40 till 20 grader.

 

IcePal slipar alla tre dimensionerna samtidigt.  

 

IcePal löser slipproblemet när det gäller skärpa på isborrar. Vill du slippa köpa nya skär, eller leta efter någon som kan slipa dina slöa skär - då är IcePal något för dig!

 

------------------------------------------------

 

IcePal fungerar perfekt för att slipa de "omöjliga" skären på isborrar - och det är enkelt att slipa dem.

 

Detta har varit svårt att förmedla eftersom skillnaden mellan "omöjliga att slipa" till "enkelt att slipa" har tydligen varit för stor. Man tror inte riktigt på det...

 

Köp dig en IcePal, du kommer inte att ångra dig!

 

Om du, mot förmodan, skulle ångra dig - så skicka tillbala IcePal inom en vecka och du får pengarna tillbaka.

 

(Själv gillar jag IcePal eftersom det är det enda slipverktyget i världen som kan slipa eggar med tre dimensioner - och alla tre dimensionerna samtidigt)!